MENU

Een oase van rust op zolder

Een ruimte in huis waar je je zorgeloos kan terugtrekken. Jezelf even onderdompelen in me-time of genieten van qualitytime met je partner. Heerlijk! De uitgelezen plek daarvoor is de rustigste kamer in je huis: de zolder. Ideaal voor de masterbedroom met aansluitende badkamer. In deze blog geven we je 5 tips om je zolder met glans om te toveren.

Professioneel advies voor de inrichting van je zolder? Welkom bij Artenic

 

Contacteer ons!

Masterbedroom met badkamer op zolder – de praktische kant

Wil je van je zolder een masterbedroom met badkamer maken, dan start alles bij de praktische kant van het verhaal. Breng daarom eerst de situatie in kaart. Een belangrijk aspect daarbij is de hoogte van je zolder. Je moet immers voldoende ruimte hebben om rond te lopen. Houd daarbij rekening met een goede isolatie en vloeropbouw. Daarnaast moeten natuurlijk de technieken boven geraken. Denk aan elektriciteit, maar ook de afvoer voor in de badkamer. En temperatuurregulatie is eveneens een cruciaal element. Slapen in een te warme ruimte is niet ideaal. Zorg dus voor een uitstekende isolatie en ventilatie, eventueel aangevuld met een airco.

Als de praktische kant van de zolder op punt staat, is het tijd voor de zolderinrichting.

Ruimtegebruik op zolder

Als de praktische kant van de zolder op punt staat, is het tijd voor de zolderinrichting. Stel jezelf daarbij de vraag voor wie de zolder bedoeld is. Zal de zolderslaapkamer gebruikt worden door de kinderen of wordt het een oase van rust voor de ouders? In dat laatste geval hoef je geen rekening te houden met privacy en kan je de zolderinrichting uiterst open houden. Geen klassieke badkamer dus, wel een open badkamer die het ruimtegevoel stimuleert.

Je gaat je zolder inrichten tot zolderslaapkamer met aansluitende badkamer, maar de ruimte beschikt slechts over 1 klein raam.

Daglicht brengt je zolder tot leven

Je gaat je zolder inrichten tot zolderslaapkamer met aansluitende badkamer, maar de ruimte beschikt slechts over 1 klein raam. Een probleem? Toch wel. Want een donkere zolder voelt al snel eng aan. Vervang het raam daarom door een groter exemplaar of zelfs een dakkapel. Extra ruimtegevoel gegarandeerd. Bovendien hoef je je op zolder geen zorgen te maken over je privacy. Je bevindt je immers op een hoogte waar van inkijk van de buren geen sprake is.

Sfeervolle zolder

Elke ruimte in huis komt pas optimaal tot zijn recht als de sfeer goed zit, 100 % aansluitend bij het doel dat je voor ogen had. En dat is voor de zolder niet anders. Een absolute meerwaarde daar zijn zonder twijfel de houten balken. Altijd een goed idee om die te bewaren. Ook als je van een ultramodern interieur houdt. Het hout doorbreekt de strakke, cleane uitstraling van de zolder. Een eenvoudige manier om gezelligheid te creëren. Daarnaast kan ook de materiaalkeuze je zolder maken of kraken. Scoren doe je sowieso wanneer je in de zolderslaapkamer materialen gebruikt die een mooi geheel vormen met de texturen en materialen die in de badkamer terug te vinden zijn. Een zolder helemaal in harmonie.

Functionele trap naar de zolder

Essentieel voor een zolderslaapkamer is een vaste trap die naar de zolder leidt. Een die functioneel is bovendien. Voorzie daarom op zolder zeker 1 meter loopruimte voor de trap, zodat je niet het idee hebt dat je meteen naar beneden duikt als je de deur opendoet. En ook die afscheiding is cruciaal, of je nu voor een deur beneden, boven of voor een glazen wand kiest. Kwestie van je privacy tegenover je huisgenoten te garanderen.

Daarnaast kan ook de materiaalkeuze je zolder maken of kraken.

Benieuwd hoe Artenic jouw zolder naar een hoger niveau tilt?

 

Bekijk onze zolderrenovatie te Balen


Laat je
inspireren.

Onze projecten
zolder zolder inrichten zolderslaapkamer badkamer zolderinrichting

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden