MENU

Werken aan een moodboard doe je samen

Je renovatie in een concrete vorm gieten en de vertaalslag maken van inspiratie naar een concept doe je als koppel best samen. Zo creëer je een happy ‘blendende’ sfeer voor de woning waarin je samen zult wonen. Eens je een moodboard hebt, zal je zien dat keuzes makkelijker worden. Je kan altijd terug naar de basis: je moodboard.

 

Advies bij het maken van een moodboard?

 

Welkom bij Artenic

Hoe begin je aan een moodboard?

Een moodboard maken voor je interieur is een creatieve manier om ideeën te visualiseren. Het helpt je in een bepaalde richting en vormt een leidraad om tot je gewenste interieur te komen. Je kan bijvoorbeeld starten met het bekijken van tijdschriften, online platformen zoals Pinterest en Instagram of interieurwebsites. Verzamel de afbeeldingen die je aanspreken om met je moodboard van start te gaan. Kijk vooral naar kleuren, texturen, patronen en meubelstijlen die je aantrekken. Je zal al gauw merken dat je voor een bepaalde sfeer gaat. Misschien gaat je partner wel voor een heel ander stijl, op het eerste gezicht. Geen paniek, er is altijd wel een ‘common ground’ – dat ultieme dingetje dat voor jullie beiden goed voelt.

Ga op zoek naar de gepaste materialen voor je moodboard.

Een moodboard als kleurenpallet

Meer dan met beelden, werkt een moodboard met kleur en sfeer. Kleur drukt een stempel op je huis. Bij het uitkiezen van je knipsels komt een bepaalde kleurschakering misschien meer naar de voorgrond. Deze kan je als hoofdkleur verder gebruiken bij het uitwerken van je moodboard, om ze daarna verder uit te diepen en aan te vullen met enkele accentkleuren. Je kan nu verder op zoek naar de perfecte kleurencombinaties. Zo krijgt je moodboard steeds meer vorm, en ook inhoud. Goed bezig!

Samen werken aan het moodboard van je renovatie.

Geef je moodboard een persoonlijke touch

Denk na over elementen die jullie gezamenlijke stijl en gevoel weerspiegelen. Foto’s van die zalige vakantie, of een mooie steen gevonden tijdens een romantische boswandeling. Graaf even diep in je geheugen, loop door je huidig interieur op zoek naar belangrijke items die een verhaal vertellen. Je zal ongetwijfeld inspiratie opdoen voor je toekomstig interieur.

 

 

Foto’s van familie, vrienden en geliefden herinneren je aan mensen die belangrijk zijn en een warme sfeer toevoegen. Zelfs je favoriete boeken, films of muziek kunnen bepalend zijn, of op zijn minst een richting aangeven. Misschien ben je zelf creatief aangelegd en vertellen je handgemaakte items meer dan duizend woorden. Ideeën genoeg, niet?

 

 

Fysiek of digitaal moodboard

Je kan een moodboard zowel digitaal als op papier maken. Beide hebben voor- en nadelen, de keuze hangt dan ook af van je persoonlijke voorkeur, beschikbare middelen en het specifieke doel van je moodboard.

Een fysiek moodboard biedt natuurlijk een tastbaar element, waardoor je de structuren ook echt kan ervaren. Je bent vrij om alles te plakken en schikken en het prikkelt je creativiteit. Voel je het al? Het ruimtelijk inzicht van een fysiek moodboard is een inspiratie voor je uiteindelijk ontwerp.

 

Bij een digitaal moodboard is het eenvoudiger om je creatie te bewerken. Je kan het makkelijk online delen en je hebt een groter aanbod aan bronnen, nl. het hele internet.

 

Alles is goed. You do you.

Van moodboard naar interieur

Dan breekt het moment aan om je moodboard tot leven te brengen. Kijk naar de belangrijkste elementen en ga aan de slag. Ga op zoek naar de gepaste materialen. Vraag stalen aan in de verfwinkel en probeer ze uit. Begin vervolgens stap voor stap met het implementeren van je ontwerp. Maar dat is stof voor een volgende blog. Geniet nu alvast van je prachtige moodboard en droom weg in je nieuwe interieur.

 

Wil je nog meer weten over een moodboard maken?

 

Onze moodboard workshop is een aanrader

Laat je
inspireren.

Onze projecten
moodboard

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden