MENU

De ultieme checklist voor je droomkeuken

Wanneer je beslist om te kiezen voor een nieuwe keuken, kom je voor een leuke uitdaging te staan. Je wil een keuken die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel. In deze inspiratietip ontdek je vijf essentiële elementen om in je achterhoofd te houden bij de realisatie van jouw droomkeuken.

1. Multifunctioneel kookeiland

Het kookeiland is vaak het hart van een moderne keuken. Niet alleen heeft het een ruim werkoppervlak, het voorziet je ook van extra opbergruimte. Het draagt ook bij aan de uitstraling van je keuken. Dankzij een kookeiland wordt de keuken een plek waar interactie, functionaliteit en esthetiek samenkomen.

 

Bij Artenic zijn we fan van een spoelbak in het kookeiland omdat de voorbereidingen meestal langer duren dan het koken zelf. Zo is het makkelijker om te communiceren met familie en gasten. Een kookvuur in het eiland is minder interessant omdat het dan moeilijker is om alle dampen op te vangen. Uiteindelijk kies jij de indeling van je keukeneiland hoe jij het wil.

Houten kookeiland met wit keukenblad en ingebouwde Quooker-kraan.

2. Praktische spoelbak

De keuze voor een verlek naast je spoelbak kan een twistpunt zijn tussen design en functionaliteit. Een verlek is praktisch voor het afdruipen van afwas en het voorbereiden van voedsel. Om het esthetische aspect te bewaren, kan je kiezen voor een elegante uitgefreesde cascade, die naadloos overgaat in het werkblad en toch de praktische voordelen biedt van een traditioneel verlek.

Close-up van een zilveren Quooker-kraan ingebouwd in kookeiland.

3. Innovatieve Quooker-kraan

De Quooker met Cube is een waardevolle toevoeging aan elke keuken. Naast koud, warm en 100°C kokend water geeft de Quooker-kraan ook gefilterd en gekoeld plat en bruisend water. Daarmee zet je zo een pot thee of een karaf limonade op tafel. En ook koken en afwassen wordt een fluitje van een cent. Dit innovatieve systeem biedt niet alleen gemak, maar is ook een stap richting een duurzamere levensstijl door het verminderen van plastic afval.

 

4. Inductiekookplaat

Inductiekookplaten zijn een gamechanger in de keuken. Ze verwarmen pannen snel en na uitschakeling blijft de plaat zelf koel. Hierdoor kan je de pan zonder zorgen op de kookplaat laten staan. Het zorgt niet alleen voor een veiligere kookomgeving, maar geeft je tegelijk ook extra werkruimte.

 

5. Slimme opbergruimte

Een veelvoorkomend dilemma in keukens is het vinden van voldoende opbergruimte zonder afbreuk te doen aan het design. Bij Artenic houden we bij het keukenontwerp rekening met voldoende lades en binnenlades. Door het toepassen van slimme opbergoplossingen zoals deze, kan je de ruimte optimaal benutten.

Het groeperen van kolomkasten zorgt niet alleen voor een gestroomlijnde look, maar maakt het ook makkelijker om je keukengerei en voorraden georganiseerd en binnen handbereik te houden.

 

Met deze tips in het achterhoofd, kan je een keuken creëren die niet alleen mooi is, maar ook een genot is om in te werken en te leven. Droom je van een keuken die jouw persoonlijkheid en levensstijl combineert met functionaliteit? Artenic is de ervaren binnenhuisarchitect die jij zoekt!

Heb jij keukenrenovatieplannen en wil jij graag ons advies? Boek dan vlug via onderstaande knop een afspraak.

 

Artenic staat voor je klaar! Boek hier jouw afspraak

Laat je
inspireren.

Onze projecten
keuken

Zeg ‘ja!’ tegen je nieuwe interieur van de hoogste klasse!

Contacteer ARTENIC voor een uniek ontwerp op maat.

Maak een afspraak

Laat je inspireren in onze toonzaal:

Beerstraat 26, 2450 Meerhout

Onze showroom is enkel toegankelijk op afspraak, maar we zijn steeds telefonisch bereikbaar op:

Maandag:Ma:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Dinsdag:Di:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Woensdag:Wo:

Gesloten

Donderdag:Do:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Vrijdag:Vr:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 17.00

Zaterdag:Za:

9:00 - 12:00 en 13.00 - 16.00

Zondag:Zo:

Gesloten

Vul je gegevens in en bekijk
de 5 interieurtips van Artenic

Voornaam*

Achternaam*

E-mailadres*

GSM-nummer*

Verzenden